ULTIMELE ARTICOLE

Moment antologic. Replică genială dată de Simona Halep lui Ilie Năstase

Marii campioni Simona Halep și Ilie Năstase, singurii români care au fost lideri mondiali ai clasamentelor profesioniste la feminin și masculin, au devenit eroii unui moment antologic  petrecut la începutul anului trecut, chiar înaintea șocului mondial al ingratei și nemiloasei pandemii de coronavirus.

Astfel, profund dezamăgit de ”blocada” dictată, în acea vreme, de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) împotriva Federației de Tenis, Ilie Năstase a sugerat că poate ar fi bine ca Simona Halep să nu mai reprezinte România în marile competiții sportive.

Gloria de altădată a tenisului masculin, primul lider ATP din istorie (august 1973-iunie 1974) și unul dintre cei mai carismatici jucători ai sportului alb din toate timpurile, a șocat întregul public cu o declarație (solicitare) către Simona Halep:

„Simona, să nu mai apară România în dreptul numelui tău! Pune mâna și șterge! Să apară Federația Română de Tenis”, s-a revoltat cel supranumit „Nasty”.

Replica Simonei Halep a venit imediat. Campioană en-titre la Wimbledon la ora aceea (14 februarie 2020), Simona  a oferit declarații la plecarea din țară spre Dubai, acolo unde urma să participe la un puternic turneu de tenis. „Eu joc cu România pe spate tot timpul. România e lângă mine!”, a răspuns categoric celebra Simo, cu referire directă la declarația lui Ilie Năstase.

În ce privește absența ei din echipa României de Fed Cup, Simona a explicat că va reveni acolo de îndată ce forma fizică îi va permite: „Când o să consider că sunt aptă 100%, voi veni lângă echipă. Joc permanent pentru România la toate turneele”.

Ilie Nastase era profund nemulțumit la oras aceea – posibil și în prezent, chiar dacă lucrurile s-au schimbat, de faptul că MTS sistase orice finanțare către FR Tenis din 2017 încoace! La acea vreme, ministrul Tineretului și Sportului era, din noiembrie 2019, liberalul Ionuț Stroe, care îi succedase pesedistului Bogdan Matei.

Latest Posts