vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Ultimile articole

Când dăm de greu, ne întoarcem tot la ”Rege”: Hagi, chemat în direct, la televiziune, să salveze Naționala după 20 de ani!

Managerul general și antrenorul de la Farul Constanța, cel supranumit ”Regele”, nimeni altul decât inegalabilul Gheorghe Hagi (56 de ani), a intervenit în cadrul emisiunii Liga Digisport și a vorbit despre CUM AR TREBUI SĂ ARATgheorghe hagi, farul, viitorul constanta, nationala romaniei, galatasa viitorul echipei naționale, după foarte ingrata ratare a unei noi posibile calificări la un turneu final de Campionat Mondial.

Din 1998 nu a mai jucat România la un turneu final de Campionat Mondial!

Hagi crede că, totuși, România poate să revină la turneele finale numai dacă se începe un proiect extrem de serios, prin care să ia naștere o națională puternică.

La amintita emisiune s-a întâmplat ceva cu totul aparte! Aflat și el în studio, fostul internațional și mare atacant al lui Dinamo, dar și al Stelei, Ionel Dănciulescu (44 de ani), i-a transmis lui Gheorghe Hagi rugămintea și invitația de a veni DIN NOU la Națională, acolo unde s-a mai aflat exact acum 20 de ani, în 2001, când – ca Selecționer – a fost la un pas foarte mic de a califica echipa națională la turneul final al Campionatului Mondial 2002:

„Gică, vino tu și construiește! Vino! Ia proiectul și salvează-ne pe toți! Ai reușit cu proiectul tău, ai demonstrat. Vino la națională!”.

Răspunsul lui Hagi nu a întârziat:

„Eu v-am zis ce gândesc. Restul nu depinde de mine. Eu sunt doar unul dintre cei care iubesc România. Ca să faci acest proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care știu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentați, dar trebuie să-i ajutăm”, a spus Hagi, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

Cel mai important: Gică Hagi a vorbit despre ce trebuie să se schimbe în fotbalulGHEORGHE HAGI, FARUL, VIITORUL CONSTANTA, NATIONALA ROMANIEI, românesc în următorii ani:

„România trebuie să se califice la Campionatul European și Campionatul Mondial, alt obiectiv nu poate exista. Aceasta trebuie să fie strategia!

Acum trebuie făcută o construcție adevărată, să construim o echipă adevărată. Pentru mine lucrurile sunt simple, trebuie să mergem pe proiectul câștigător. Dacă vrei să-ți fie bine în următorii ani, trebuie să muncești. Asta e mentalitatea mea.

Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou țara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România își dorește acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea. Dacă nu folosești victoria, nu ajungi nicăieri. Trebuie să arunci la gunoi ce n-ai făcut bine și să ajungi cel mai bun. Nu merge altfel atunci când lucrezi pentru România.

Nu este nimic mai important decât să lucrezi pentru țara ta. Noi trebuie să formăm o echipă competitivă. Asta nu e ușor, lucrurile se fac în timp.

Doar un proiect câștigător poate sta în picioare pentru mine. La mine vorbesc faptele, eu vă zic realitatea. Se vorbește foarte mult, dar nu văd nici o concluzie.

Ce trebuie să facem în următorii 10 ani? Nu spune nimeni! Nu am schimbat nici o generație! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcție, încă nu s-a schimbat generația. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune.

Știți care este calitatea numărul unu a unui lider? Se împlinește tot ce zic! Doar atunci te vor urma ceilalți. Toți 20 de milioane știm teoria, la practică e mai greu. Trebuie să ai CV, să ai experiență.

Experiența este singurul lucru care nu se cumpără în lumea asta. Experiența se capătă în timp, după foarte multă muncă. Succesul se planifică, nu ține de noroc, de miracol.

Ca să ajungi să fii foarte bun ai nevoie de constanță, de o linie foarte bună. Acest lucru se obține în timp. Nu vreau să vorbesc despre ceilalți, mă interesează doar România.

Refuz să cred că nu găsim 15 jucători în România. Secretul stă în a ne analiza noi pe noi. I-am bătut pe toți, nu trebuie să fim invidioși pe ei!

În momentul de față ne e foarte greu, lucrăm doar de azi pe mâine. Trebuie să lucrăm la un proiect, să formăm o generație. Baza trebuie să fie jucătorii de la U21, au demonstrat că au potențial mare.

Nu judecați de pe azi pe mâine, aveți răbdare, o să vedeți. Toată România e tristă acum, așa cred eu”, a spus Hagi, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Posts