vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Ultimile articole

Gigi Becali, ”criză” de râs după un derby aproape neverosimil

Derby-ul clasic al fotbalului românesc, pe vremuri Steaua – Dinamo, acum FCSB – Dinamo, a avut în toamna lui 2021 un deznodământ prea puțin așteptat.

Astfel, imediat după meci, patronul FCSB – mai există, oare, cineva care să nu îl cunoască? -, Gigi Becali, a avut, pe bună dreptate, infinite cuvinte de laudă la adresa echipei lui după victoria neașteptat de categorică cu eterna rivală. Era perioada bună a antrenorului Edi Iordănescu, astăzi înlocuit deja cu Toni Petrea.

După acel meci de pomină. Gigi Becali era convins că eliminarea dinamovistului Steliano Filip, dictată greșit în min.37 de arbitrul Istvan Kovacs, la 1-0 pentru FCSB, nu a influențat rezultatul final.

Mai apoi, Gigi Becali a fost extrem de ironic și a râs fără să se poată opri, la modul propriu: “Ce să mai comentam? I-am dezmembrat! Îmi e milă de Dinamo, dar îi băteam rău și dacă rămâneau în 11. V-am spus și înainte de meci că nu am emoții. Dinamo se va bate la salvarea de la retrogradare cu tot cu Torje al lor și cu cine au mai adus ei acum.

Dinamo de acum nu mai e Dinamo de pe timpul lui Borcea. Edi le-a predat o lecție tactică și puteam să le dăm 8 sau 9 goluri. Dinamo nu a contat și nu a avut nicio ocazie de gol. Când vor intra la noi Budescu, Coman și Tănase o să îi distrugem pe toți (N.RED: Între timp s-a stabilit deja și … plecarea lui Budescu).

S-a văzut experiența de pe teren a lui Keșeru. Aveți răbdare că eu v-am spus că CFR nu este campioană, iar noi vom recupera”, a declarat, după acel meci, Gigi Becali pentru Prosport.

Revenind la meci, să notăm că FCSB a profitat – firesc – de eliminarea lui Steliano Filip, dictată eronat de Istvan Kovacs, la scorul de 1-0, după o intervenție neregulamentară asupra lui Valentin Gheorghe.

Reluările TV au demonstrat că decizia lui Istvan Kovacs a fost una greșită, chiar dacă Steliano Filip se duce cu multă agresivitate spre adversar. Contactul între cei doi  a fost unul minim, fără să îl pună în vreun fel în pericol pe Valentin Gheorghe.

FCSB a deschis scorul în minutul 29, prin Claudiu Keșeru. Dinamo a acuzat șocul eliminării lui Filip și a mai încasat alte trei goluri doar până la pauză, după ce Filip era eliminat în minutul 37.

Imediat după așa-zisul derby, FCSB s-a apropiat la 9 puncte de liderul CFR Cluj , distanță din care astăzi au rămas, totuși, 8 puncte.. Dinamo se scufunda atunci, se scufundă și acum, în pofida eforturilor făcute de conducere și suporterii săi fideli.Tot în acea etapă, liderul CFR Cluj pierdea la Botoșani, tot acolo unde, de pildă, Farul lui Hagi avea să învingă, câteva etape mai târziu, cu 2-0.

Dinamo, antrenată pe atunci de italianul Dario Bonetti, era pe locul 14 în Liga 1, cu șase puncte din primele opt etape și un golaveraj dezastruos, 6-17. Formația antrenată acum de Mircea Rednic a ajuns pe locul penultim, 15, cu doar 8 puncte în Liga 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Posts