miercuri, iunie 29, 2022
spot_img

Ultimile articole

In Memoriam. IVAN PATZAICHIN, aniversarea unuia din cei mai mari campioni ai tuturor timpurilor. LA MULȚI ANI Omului, Campionului și Prietenului de neegalat! (FOTO, 2019)

LA MULȚI ANI SENINI ȘI FERICIȚI, IVAN PATZAICHIN!

Unicul IVAN, Ivan Patzaichin, cel mai valoros canoist al tuturor timpurilor, omul cu statuie în București, creatorul ROWMANIA și al canotcăi, etern campion mondial și olimpic al apelor și al inimilor noastre, dar înainte de orice un Prieten și un Suflet extraordinar, fără egal, A ÎMPLINIT 70 DE ANI !

DAR E MAI TÂNĂR CA ORICÂND.

Considerat a fi între cei mai valoroși sportivi ai lumii din toate timpurile, Ivan Patzaichin, a intrat, la începutul acestui an, în posesia diplomei și a Premiului de Excelență decernat de MagnaNews, agenția de presă a societății civile din România.

Omul care a câștigat 7 medalii olimpice, din care 4 de aur (!), dar și 22 de medalii la Campionatele Mondiale, Ivan Patzaichin, cel care – în urma unui sondaj național – a fost inclus în anul 2006 între cei mai importanți 100 de români ai tuturor timpurilor, iar încă din 1990 a fost distins cu Colanul Olimpic de Aur, cea mai înaltă distincție sportivă contemporană, a fost extrem de bucuros și emoționat să primească premiul MagnaNews.

Ar fi multe, enorm de multe de spus despre Omul, performerul și antreprenorul social Ivan Patzaichin. La data de 1 decembrie 2004, colonelul în rezervă Ivan Patzaichin din Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea), în rezervă. În septembrie 2009, Ivan Patzaichin a anunţat că a renunţat la funcţia de la lotul naţional de kaiac-canoe. Este Maestru Emerit al Sportului şi Antrenor Emerit. Este preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Sport Columbofil şi al Asociaţiei Hipice Eclipse Racing, asociaţie privată a crescătorilor de cai de curse.

Ivan Patzaichin

A înfiinţat Asociaţia ”Ivan Patzaichin – Mila 23” şi a demarat proiectele de mare anverugură Rowmania, ”Râurile reunite” sau ”Să cunoaștem România din barcă”, demersuri și instituții care se ocupă intens de promovarea ecoturismului şi a tuturor zonelor din Delta Dunării, dar și a râurilor și apelor din întreaga Românie. A lansat o nouă ambarcațiune, ”CANOTCA”, o combinație între canoe și vechea lotcă pescărească, așa cum a lansat și o colecție proprie de îmbrăcăminte numai din materiale ecologice. Iar asta nu e totul. Restaurantele pescărești de mare succes, cu produse tradiționale, ecologice și realizate de bucătărese lipovence, IVAN PESCAR, deschise în Tulcea și București, au deja un succes imens. Astfel, chiar la ”IVAN PESCAR, în București, celebrul campion și antreprenor social, membru al Boardului de Onoare al Asociației de Cooperare Euoratlantică, a primit, în martie 2019, cu imensă bucurie, premiul sosit din partea lui Adrian Fundeneanu, CEO Euroatlantic Media și a Rodicăi Sărmaș Furnea, Redactor-Șef MagnaNews – vezi foto principal.

”Mă obligă și mă onorează acest premiu, venit de la oameni pe care îi prețuiesc și de la o nttuție de mare prestigiu intern și internațional. Avem multe de făcut, împreună, în România. Abia acum trebuie să o cunoaștem mult mai bine și să o iubim mai mult! Are nevoie de asta, altfel se pierd tradițiile și comorile noastre românești. Și sunt foarte multe! Noi am pornit deja, cu barca, să cunoaștem din nou România, apele ei minunate, oamenii ei speciali și să încercăm să facem totul mai curat și mai atractiv. Vă mulțumesc pentru tot. Mergem mai departe, împreună!” a spus, atunci când a primit premiul și diploma MagnaNews, Ivan Patzaichin – foto principal.

Așa cum MagnaNews a scris în această dimineață, cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, Ivan Patzaichin a fost decorat marți de președintele României, Klaus Johannis cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Posts